Wednesday, May 25, 2011

problem...problem..

aduhhh...sungguh "mensuspenkan" btol la...eh btol ke ayat..
haha...bior la..

tadi tak boleh nak login blog..
banyak kali masuk id dan passwaord..
asyik suruh verify account..bl login je..keluar page yang sama...

ish kat mana silap ni..
macam mana nak verify kalau tak boleh login..
hamba ni kurang la arif pasal google account ni...
godek kot tu..godek kot ni...tukar username ke ****@gmail.com baru boleh
sebelum ni gn id ****@m*m*.com..

akhirnya boleh jugak...
ok la tu..pas dh sign in...
try sign out balik nak tengok ok lagi ke tak...
la ish...tak boleh lagi..apa yang silap ni...
end up..boleh jugak..
rupa-rupanya silap masuk password...
hehehe....

sekarang dah boleh..
alhamdulillah...
masa jadi problem tu...
dah terbayang-bayang dah..
"abih la blog aku ni..pasni tak leh update blog dah...
dan blog ni akan berkubur...huhu"...

bila dah ok...alhamdulillah...lega yang amat la...
fuhh.....

..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

Tuesday, May 24, 2011

lamanya...

lama nya rasa tak update blog ni..huhu......
bukan apa..cuma bz sikit 2, 3 hari kebelakangan ni..
ni pun tengah sibuk buat kerja..
ok la kawam-kawan..
mama airis nak mengundur diri dl..
later kita update lagi yer...


=)

..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

Friday, May 20, 2011

udang besar+ayam+kerang+papadom

Alhamdulillah...baru lepas lunch..
kenyang yang amat...
tadi pergi bli makanan untuk lunch...

mula-mula beli  
nasi + lauk kerang + ayam (ketul kecil) dan papadom = RM3.70
pastu nak pergi beli air..pergi kedai lain pulak...
saja ronda-ronda tengok lauk dia..
tetiba nampak udang besar..yummy2..sedapnya..
sambar 2 ekor...

udang 2 ekor + kopi ais = RM7.40...
udang tu seekor 3ringgit kot....

Wah..yana....banyak nya makan....
total  
-
-
-
-
RM3.70 + RM7.40 = RM11.10....
tu dia....lunch saja sampai RM11....ish2...mentang-mentang baru dapat gaji..


berlagak eh...tunggu la ujung bulan...tak merasa la udang besar tu..haha...

..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

=)

wah..dh berapa hari dah tak update blog...huhu...
rasa tak tau nak update apa...
hihi...
nanti kita update lain yer...
bye2...muahhhhh to all readers..............

..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

Tuesday, May 17, 2011

terpaksa menolak...

Sebelum ni kan ada entry Guru Media..KLIK SINI..Semalam En.alias yang dari MRSM pengkalan hulu tu call lagi..dia cakap kalau berminat dia nak panggil interview rabu ni..maknanya esok la 18/5/2011....dia minta jawapan hari ni..
tadi dah call dia...tak dapat terima tawaran tu...
yela..pengkalan hulu tu dengan kulim..agak jauh la jugak..
rasanya dulu pernah pergi MRSM tu..masa mula2 dia nak buka..
hantar adik kawan, dia dapat kerja dekat situ...
lagi satu....sebabnya hanya guru ganti jer..untuk 2 bulan jer...
hmm...tak pe la..tak ada rezeki lagi...
kena terus berusaha mencari kerja yang lebih bagus...
harap-harap lepas ni ada panggilan untuk guru media tetap...insyaallah.....

..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

Thursday, May 12, 2011

akhirnya....

Alhamdulillah..akhirnya pagi ni di kulim hujan turun juga selepas beberapa hari cuaca sangat panas....
patut la pagi tadi bangun rasa nyaman je,
tak rasa panas pun..
beberapa hari sebelum ni, kalau bangun pagi jer
punya la berpeluh-peluh...
airis pun tdo tak pakai seluar,
baju ngan pampers jer..
tapi semalam lagi panas..dia tido pakai pampers je...
baju ngan seluar langsung tak pakai..
nasib dia pun tak meragam time tido malam tu..

Syukur..akhirnya hujan turun...
tapi...kita kena beringat...ni baru panas di dunia..
di akhirat nanti berkali-kali panasnya......


..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

jururawat....

Selamat hari jururawat kepada semua jururawat2 di Malaysia....
jururawat2 yang telah menjaga yana masa bersalin...
jururawat yang menyambut kelahiran airis..
ribuan terima kasih....
rasa berpuas hati sangat dengan layanan diorang...
itu lah jururawat2 HOSPITAL KULIM...

on da way lepas anta airis ke rumah mengasuh..
masa tu dengar radio HOT FM..lebih hangat dari biasa.
cerita pasal pengalaman pahit dan manis jururawat dan dihospital
ada la sorang ni dia hantar sms...lawak la sket
dia cakap ada sorang nurse ni ditugaskan check dia punya "alat s*lit" disebabkn kemalangan yang teruk
nak check sama ada masih berfungsi atau tak....mesti la dia malu
tapi, 
sekarang ni nurse tu dah jadi wife dia...hahahaha....
lawak gila...
yana dah tergelak2 dah sorang2 dalam keta...
yang dj dua orang tu pun punya la gelak..AG dengan FBI...
sekali ngan yana gelak tak berenti...

mesti sebelum check tu laki tu dah pesan siap2...
"pasni hg kena kawin ngan aku sebab hg dah check aku puny*, " hahaha..

alahaiiiiii..........

..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

Wednesday, May 11, 2011

sunyi nya....

Sebelum ni kalau balik lunch dekat rumah, 
mesti main-main dengan airis...
sempat menyusukan dia then pergi kerja balik

Tapi hari ni mama balik, tengok airis tak de kat rumah
airis ada kat rumah orang mengasuh...kali ni rumah yang lain pulak
kwn ayah yang aritu takut nak mengasuh dah
dia takut bila airis nangis2 tak berenti, dia kesian dekat airis

mama rindu airis...

masuk ni dah hari ketiga airis kat rumah mengasuh..
kali ni dekat rumah kwn mak njang airis
mak dia mengasuh, memang dah lama diorang nak jaga..tapi cam jauh sikit
tapi tak pe la..15 min dari rumah..

hari pertama,
sekejap lepas anta airis pagi tu, diorang kol ayah 
sebab airis menangis tak berenti, diorang siap p bwk jmpa ustaz lg
ustaz tu ckp airis tak ada apa2..ok jer..
menangis sebab tak kenal org kot..ke sbb nak tido..camtu je la...
bila naik keta diam, bila turun je nangis2...
lama-lama lepas tu ok la..siap bleh gelak2 lagi..
waktu lunch mama pegi tengok airis, kot2 airis ada nangis2 lagi
masa mama sampai airis tgh tido, lega mama tengok...
dah dapat biasa kan diri....

hari kedua, 
mama lunch dekat office je, tak balik rumah pun...
tak terasa la sangat airis tak ada kat rumah...

hari ini, hari ketiga...
mama balik lunch kat rumah..
sunyi jer...airis tak ada..kalau tak 
mesti mama dah main-main, cium2, gomol2 airis...

satg petang mama pi amik airis yer..airis tunggu mama yer...

rinduuuuuuuuuu....airis


..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

SEDIH

Sedihnya rasa hari ni...ntah berapa kali air mata ni asyik bergenang jer...
Ya Allah..kuatkan la hatiku dalam mengahdapi cabaran dan dugaan mu ya allah...
Sedihnya Ya Allah....
=(

..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

Friday, May 6, 2011

Apa Daaaa.....

Baru lepas amik airis dari rumah mengasuh...
Hsbnd call tanya yana boleh balik awal tak..
Tadi hsbnd datang amik yana pastu cepat-cepat pergi amik airis..
Orang tu call hsbnd bgtau airis nangis-nangis...
Elok je kami sampai, tengok dia dok dalam buaian sambil hisap jari...
Dukung je dia, terus dia senyum-senyum...haha...alahai airis...
diorang pun dah takut nak jaga...diorang takut sebab kesian tengok dia dok nangis sambil jerit-jerit
tido pun sekejap-sekejap je..
lawak pun ada..bila diorang cerita, abis semua jiran keluar dek penangan si airis ni nangis terjerit-jerit...
semua dok tanya kenapa...
muka kwn hsbnd pun cam dah letih, yela...balik kerja pagi tadi dengan harapan nak berehat la kejap..
tengok-tengok si airis ni buat perangai..

siap pergi amik mak mertua dia dari kampung untuk tengokkan si airis ni...
baca-baca apa yang patut, hembus-hembus sikit...sama jugak...
masa nak balik tu diorang bagi balik sume barang-barang dia pampers, susu sume...
kitorang dah tergelak-gelak dah masa tu..
tak pe la airis..kena cari pengash lain la jawabnya.....

hantar dia balik rumah, rushing masuk kerja balik..fuuuhhhh..ponat den....

On da way balik dari amik dia..tengok muka dia..cm tak bersalah jer..

budak yang telah menghuru hara kan keadaan...nasib 1 taman tak dengar dia nangis..

Layan je la airis oiiii..............

..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

555


HEHE....
tadi tengok kat counter...dapat nombor yang cantik...sempat print screen dan selepas 2 minit dah berubah menjadi 556...walaupun hanya la nombor yang kecil..tapi bila tengok tiap-tiap hari nombor berubah..rasa senang hati..ada jugak orang nak baca blog merapu yana ni...

kepada semua reader thanks sebab baca blog yana...
kepada semua follower..walaupun baru berapa belas jer...
thanx sebab follow blog yang tak seberapa ni...

Muah..muah..untuk semua

..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

KEGUGURAN!!!!

Dalam 2minggu yang lepas, yana baru je mengalami keguguran....
keguguran yana amat teruk la jugak..
masa tu tengah mandi...tengah syok-syok shampoo rambut...
tetiba keguguran....


Muahahahaha...mesti korang heran kan...keguguran????
pregnant ker?hahah
hahah...tak ada la..
sebenarnya yana mengalami keguguran rambut....
yang amat banyak ok...
sekali sikat tu msti akan dapat segenggam rambut..
huwaaa...abih la botak rambut cheq ni....


orang tua-tua cakap..orang tak tua pun ada cakap gak..
bila anak dah start main air liur, atau pun menyembur air liur..
rambut mak pun start gugur...nak bagi mak-mak ni botak ke anak-anak oiii....
ia akan berlarutan hingga ke dua bulan...atau pun sampai anak tu berumur 4 ke 5 bulan..
dah la tiap-tiap hari sikat rambut..maknanya tiap-tiap hari akan dapat segenggam rambut..
dah la rambut yana ni jenis panjang, lagi senang la gugur..selalu tak de la gugur banyak sangat..selai dua jer..
kali ni memang betol-betol banyak..kalau tido tu, bangun pagi memang bersepah rambut atas katil..
sampai melekat dekat badan dan leher airis..

sampai kan satu hari tu, airis termakan rambut yana...
masa tu adik yana tengah dukung dia, tetiba dia batuk-batuk...
pastu termuak..keluar susu..tengok-tengok cam ada rambut keluar sekali..
adik pun tarik la..sekali kau....keluar panjang je rambut dari mulut dia..
maknanya rambut tu ada dalam mulut dia..uishhh..mengejutkan la jugak dengar..
diorang dok cakap "weh, anak hang makan rambut"...


sekarang time tdo, yana ikat rambut yana...tak nak berulang lagi cam aritu..
nak potong....sayanggggg.....
sekarang ni nak cuba 1 produk ni  CCPP...aka...cocoa colagen power plus..
ada yang dah minum, diorang pun mengalami masalah yang sama la...
sekarang rambut dah tak gugur lagi dah..
CCPP ni ada banyak benefit...
sapa yang nak try boleh la order dekat yana....komen je kat bawah ni...

NI BENEFIT CCPP...

Produk terbaru dan paling murah di pasaran yang mampu mengembalikan keremajaan wanita dan membantu menjaga kehebatan wanita luar dan dalaman. Koko Pracampuran adalah minuman enak yang diadun dari biji kopi Arabica Brasil dan juga serbuk koko bermutu tinggi. Ia diperkayakan lagi dengan Marine Collagen untuk kecantikan dalaman dan juga Ekstrak Lobata serta Kacip Fatimah yang telah lama digunakan secara tradisi untuk kesihatan dalaman wanita. Ia minuman enak lagi berkhasiat.
Cocoa Collagen Power Plus mengandungi:
  • Marine Collagen - Membantu mengimbangi hormon,mencantikkan kulit, menghaluskan dan menggebukan kulit.
  • Kacip Fatimah - Membantu merapatkan otot-otot rahim,faraj wanita dan memberi kehebatan dalam hubungan suami isteri.
  • Lobata - Membantu menambahkan tenaga, memontokkan dan menegangkan payu dara serta punggung.
  • Krimer bukan tenusu - Membantu meningkatkan daya kesihatan anda.
  • Dextrose monohydrate - Melambatkan proses penuaan
  • Oligo saccharide - Menyahkan toksin dan meningkatkan sistem dalam badan.
Kebaikan dan khasiat:
  • Membantu mengimbangi hormon
  • Merangsangkan pertumbuhan sel baru/anti kedut
  • Mencantik,menghalus dan menggebukan kulit
  • Memontokkan dan menegangkan payudara serta punggung
  • Melambatkan proses penuaan
  • Merapatkan vagina dan mengeratkan hubungan suami isteri
  • Mencantikkan kembali tumit kaki yang pecah
  • Mencerahkan kulit secara semulajadi
  • Memberikan tenaga
  • Membantu mengurangkan keguguran rambut
  • Melancarkan peredaran darah dalam badan
  • Mengimbangi berat badan
  • Meningkatkan daya penghadaman
  • Pengurangan sengal-sengal dan lenguh-lenguh otot
Semua wanita berumur dari 20 tahun ke atas boleh mengamalkan pengambilan cocoa collagen ini. 

Harga RM55 termasuk poslaju
RM50 C.O.D
..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

Latest news

baru dapat berita terbaru keadaan airis dirumah mengasuh...huhu
airis menangis-nangis tak mau duduk..huhu...
airis...airis..pekena nak oiii...
tadi hsbnd yana singgah rumah mengasuh kejap sebelum kuar setelkan pasal kereta..
airis dok nangis-nangis tak mau tido..alahai, sedih mama dengar...
rupa-rupanya dia panas...diorang tak letak kipas dekat dia..
dia ni dah biasa tido bawah kipas, kalau tak ada kipas pun asalkan tempat tu sejuk..
biasa la kan, budak-budak..kalau panas-panas ni dia rimas...
sekarang dia dah tido, tu pun ayahnya tidur kan...
kejap lagi tak tau la macam mana.....ayah dia dah balik dari rumah mengasuh tu..

hsband yana cakap, kawan dia pun dah lain macam...
macam tak mau jaga dah...huhu...
nak kena pi cari orang lain la pulak..ponat den...
senang-senang biar mama berenti kerja, jaga airis...
tapi, macam la gaji ayah tu cukup nak bagi makan kita...



HUWAAAAA................=(

..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

1st day ditinggalkan...

Senyum..tak perlu kata apa-apa....hehe
Hari ini Airis 1st day ditinggalkan dekat pengasuh dia...sebelum ni adik yana yang mengasuh dia
dia dah tak boleh mengasuh airis, dia pun sedang bertungkus lumus mencari kerja...
pengasuh dia ni wife kepada kawan tempat kerja hsbnd yana..
harap-harap ok la airis kat sana..
airis ni senang je jaga dia, tak banyak songeh sangat...

Pagi tadi pun masa yana bangun mandi, dia tido lagi
habis je mandi, tengok-tengok dia dah bangun
siap-siap barang, terus keluar...
dok dalam kereta dia dok senyum-senyum, main air liur...ok lagi la...
dekat-dekat sampai, dia dah merengek-merengek...oooo...nak susu rupanya,,hehe..
sampai jer, akak tu datang amik dia, senyap jer....letak dia atas tilam dia...mata tu tengok je mama dia ni...
sedih la plak..
tapi tak pe airis..kat sana ada abang dan kakak...nanti boleh main-main dengan airis...
jangan nakal-nakal yer....

Akak yang mengasuh ni  jenis suara kuat, bila menyembang tu..kuat je suara dia..hehe...
Tengahari semalam ada pergi rumah diorang ni, nak melamar la....hahaha...
melamar jadi pengasuh airis...
dia pun dukung la airis, pastu bila dia bercakap jer, airis ni tetiba "menyebek"
tau ke maksud 'menyebek" tu apa?hahaha....
maksudnya muka macam nak menangis la..terkejut la tu, dengar suara kuat sangat...hihi...
tapi tak apa la..nanti lama-lama ok la tu..sementara nak biasa kan..
semua budak-budak macam tu kan....

Hoccay la.....jaga diri elok-elok yer airis...

..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

Wednesday, May 4, 2011

Membebel di petang hari

 Assalamualaikum.......
Hye kawan-kawan...hari ini tak ada apa sangat nak share..huhu...
Life macam biasa jer...
Tapi hari ni zaty, adik yana pegi belajar kereta, so Airis tinggal dengan ayahnya...
Husband yana kerja shift, minggu ni dia kerja malam...dia balik kerja pagi tadi, sempat la tido kejap..
Jam 1 tgahari zaty pergi belajar kereta, ayahnya la sambung mengasuh si Airis tu..
Ntah macam mana la dia jaga..

Last time, zaty pegi belajar kereta juga dari pukul 9 sampai pukul 12
Airis ayahnya jaga...hehe..
bagi mandi sume, bagi mnum susu dan tidurkan dia...
time adik yana balik, dia tengok airis tengah tido, tak pe la kan?ok la tu dia jaga...
jenguk-jenguk dalam buaian, tengok-tengok si airis tu pakai baju terbalik
hahahah..kau...butang yang sepatutnya dok kat belakang dah jadi kedepan..
gelak dia sorang-sorang...
bila bgtau kat hsbnd, leh plak dia nak cover "smart pe pakai camtu"..haha..
smart la sangat, kesian kat budak tu, dah nampak macam tercekik dah ha...

Hari ni tak tau la apa pulak yang jadi..tadi masa balik lunch kat rumah sempat menyusukan dia...
Cuma nak bagi dia tido je la, tadi pun macam nangis-nangis tak mau tido..
Alahai, ntah macam mana la kan.ntah tido ke tidak budak tu..
Harap-harap ok la kan..kena bagi jugak ayah dia mengasuh..
Bagi biasa kan diri mengasuh anak, apa-apa nanti senang..
tak de la nak mengharapkan mama dia ni je..

Husband yana pun sekarang ni dah ada peningkatan dalam mengasuh anak..Cewah..tetiba ayat skema lak...hihi...
Sebelum ni kalau tengok dia dukung anak macam pelik sikit..ala..gaya orang tak reti dukung anak la..
Pastu macam takut-takut..orang laki ni biasa la kan, ada setengah tu yang berani dukung baby, ada setengah yang tak berani..husbnd yana termasuk dalam golongan yang tak berani la..ngeh ngeh...nak bagi dia pegang pun, kena bagi elok-elok..kn duduk dalam posisi yang betul-betul, kalau tak mesti entah apa-apa je cara dukung dia..
Tapi sekarang ni improve dah, bagi p la macam mana pun..
mesti boleh amik...
dukung pun dah tak nmpak janggal dah..tambah pulak badan airis pun dah keras sekarang ni
berani la sikit

Lagi satu time basuh poo poo airis..
dia tak penah basuh poo poo airis..
bila airis poo poo jer mesti dia suruh mama dia ni yang setelkan
tapi ada satu hari tu, yana ni tak larat sangat...airis ni poo poo..
mintak hsbnd tolong wipe kn..mula-mula dia tak mau..
tapi bila yana buat tak tau je, dia pun terpaksa la buat..muahahaha
yana cakap la kat dia, belajar la buat..kalau tak belajar sampai bila nak suruh mama dia ni je yang buat
sekali sekala tolong la kn....

Yang paling best tu time dia bancuh susu airis ni...
hahahahahaha..gelak jap...
dulu dia bancuh susu 1 sudu, air sampai 3-4 camtu..
jenuh cair la..airis pun tak mau minum..
salah yana jugak la sebab tak ajar dia..
sebenarnya malas nak cakap banyak-banyak sebab mood dia pun tak ok masa tu
nanti cakap banyak-banyak, dia bebal plak..terus tak mau tolong bancuh..
pastu kadang-kadang tu bancuh susu tu panas sangat
banyak sangat air panas dia masukkan..
dah tu tak ke satu pasal nak sejukkan susu tu..
rendam dalam air sejuk...
yang si Airis ni pulak dah mengamuk-ngamuk nak susu
bagi susu badan pun dia tak mau
hisap lepas..hisap lepas..tak puas kot mayb susu tu lambat keluar
lagi satu yang lawaknya dia takut nak goncang botol susu tu nak bagi susu tu larut
yang kami ni tunggu la mana susu lambat sangat ni, jenguk-jenguk kat dapur...
cuba teka apa dia buat....hehe
-
-
-
-
-
-
-
dia masuk kan susu tu dalam cawan, then dia kacau dengan sudu..
hahahahhahahahahahaha
geli perut gelak...
masa ni adik yana yang nampak, dia yang bgtau...muahahahaha

So, yana pun pelan-pelan tegur dia..ajar cara yang betol...
amik masa la jugak
yela kan, kang berleter-leter...dia mengamuk pulak..

Tapi, alhamdulillah...
sekarang dah maju..
dah terer dah...

Terhutang budi jugak kat dia ni..banyak tolong yana..
walaupun selalu gaduh-gaduh....huhuhu
gaduh-gaduh manja, masing-masing nak kan perhatian...
biasa la tu, kehidupan rumah tangga ni..
tergigit lidah tu biasa la...eh, betol ke peribahasa yana guna ni..hihi..

Apa-apa pun...i lap u lah abg..hehe...
jangan nakal-nakal...
hehe...


Mama Airis With Love

..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

Tuesday, May 3, 2011

Hari Buruh di Pulau Aman...

1 Mei 2011 baru-baru ni kan Hari Buruh yang mewajibkan semua pekerja di Malaysia bercuti..kalau tak cuti, majikan diharuskan membayar gaji double...yana pun cuti la hari tu..hari Sabtu tu kakak yana yang dari Jitra balik Kulim...diorang sepatutnya akan ke Lumut hari Ahad tu sebab ada family day Nismo Club..kawan-kawan tau apa Nismo Club ni?alaaa...kelab kereta Nissan tu..tapi diorang tak jadi pegi plak..tak tau la sebab apa kan..

Malam Sabtu tu masa tengah makan malam ramai-ramai...kami pun tanya la..esok nak pegi mana jalan-jalan?tetiba ada yang bagi cadangan pegi Pulau Aman..kitorang pun tak ada yang penah pegi sana, orang cakap mee udang kat sana sedap..wallahualam la kan..Abah yana ni susah sikit kalau bab jalan-jalan ni..kalau cuti sekolah pun duduk rumah je la..ingat lagi masa budak-budak dulu, kalau cuti sekolah pun tak pegi mana-mana..kalau berjalan pun, pergi berkelah jer..mandi sungai..masa tinggal kat Port Dickson selalu pegi berkelah kat tepi pantai je la..pantai Teluk Kemang tu..mandi tengah-tengah panas..patut la kecik-kecik tu kami semua ni gelap..selalu berjemur...haha..bila dah pindah Kulim ni, selalu berkelah dekat Air Putih Junjung dan Sedim jer...

Malam tu Abah tetiba semangat,

Abah "Jom, nak pegi mana esok"
Adik (zaty)"Jom p Pulau Aman"
Yana''Jom2..abah belanja"haha..

So, malam tu decide nak g Pulau Aman...

Kami pegi 2 biji keta, hsbnd yana tak ikut sebab dia kena kerja pagi..dah sampai tu kena berebut-rebut naik bot..masa tengah tunggu naik bot tu, sempat lagi si Airis ni "membuang"...haha....dah sampai seberang sana baru boleh basuh...kat atas bot tu, Aqilah anak kakak yana ni nangis-nangis mungkin sebab takut kot, dengan bunyi bot tu kuat...dah nak dekat sampai baru dia diam..setel kan si Airis ni dulu baru jalan-jalan...penat woo...dah la kena bawak perut lagi satu...hahah..maksudnya bawak si Airis ni guna carrier baby..tak ada ganti-ganti pun, sebab masing-masing ada benda yang kena bawak...


Airis yang awal-awal lagi dah tido, ni baru on da way pegi ni..
Menunggu driver2 parking kereta
Tunggu di bawah terik matahari
Ni abang ipar yana dengan anaknya Aqilah

Penat berjalan, jauh parking sebab banyak sangat kereta
Airis dengan mama without ayah..huhu....
waa...jauh lagi..
 
Posing sikit...
Duduk pun kena berhimpit-himpit

Budak ni la yang nangis-nangis takut naik bot

Ni abang dia, muka pun muka takut jugak

Zaty, Abah, dan Adam (adik bongsu)

My mother






















































Sedang "menyetelkan" Airis..tetiba mengamuk budak ni...

Pegi Telaga Emas...Airis dah tertido dah masa ni..penat berjalan kot, macam la dia berjalan sangat..haha...pas tu sume dah lapar..patah balik sebab nak pegi cari makan..kitorang pun makan la dekat Restoran Terapung Pulau Aman...

Jalan-jalan...

Jumpa pokok sukun tertua di Malaysia

Masa ni ok lagi...jalan depan sikit, tengok-tengok dah terlentok lena

Ni la sejarah Telaga Emas

Ni la rupanya Telaga Emas tu
Masa ni dah patah balik nak pergi cari makanan

Tunggu turn untuk dapatkan meja...

Tengok....ramai sampai kena beratur, kami booking meja 27 ni..

Ni la restoran nya
Menu istimewa dia mee udang..fuuuhhh..nak makan pun kena beratur sebab tak cukup tempat...lama jugak la duduk dekat situ baru dapat meja dan makanan...nasib baik sedap..tak ada la rasa tension sangat..sangat enjoy makan kat situ dengan deruan angin pantai yang sejuk dan nyaman...kuat plak tu..rasa best jer..yana makan bihun udang sebab baru lepas bersalin kan..mee-mee ni kena pantang..tapi pantang pun pantang yang yok jer..hihi..

Makan pulak kena makan laju-laju..tak leh nak menikmati langsung..yela kan, Airis ni mintak m.long dia tolong pegangkan dulu sebab bihun yana sampai dulu..nanti dia pulak nak makan...memang ekspress la makan..tak pandang kiri kanan dah..haha..pandang pun time nak tangkap gambar jer..hihi...habis je semua orang makan kami pun amik keputusan nak balik...sempat jugak akak yana grab udang lipan..besar-besar woooo udang dia...dia beli RM20, ada la 10ekor...tu pun dia amik yang kecik daripada yang besar-besar tu, kecik pun tak ada la kecik sangat..kalau yang besar tu brapa RM tak tau la...mau berpuluh-puluh ringgit tu..

Peace....
Tadaaa....dah licin...hehe


Sebelum balik tu tetiba

abah yana tanya.."pas ni nak pegi mana pulak?"..
yana dalam hati "wahh, sakan dia nak berjalan...selalu susah macam ni"...
kami"jom-jom p jusco ke tesco ker..."....

Aqilah ni mengamuk-mengamuk sebab dia tak boleh tido, akhirnya atas bot nak balik dia pun terlena...


So, on da way balik tu singgah la kejap Tesco Kulim yang baru buka tu...beli barang untuk masak malam nanti..kami beli siput belitong...lama tak makan, last makan masa pregnant dulu, tu pun ada my fren yang baik hati tolong belikan, masa tu bulan puasa..tetiba miss my fren Norasmayati yang tengah training Inspektor polis kat PULAPOL.

Malam tu kami makan seafood la...haha..seafood la sangat..masak lemak siput belitong (eh, siput belitong ni dari laut ke sungai?confius jap..hihi), udang lipan masak goreng dan ikan goreng..

Kakak yana balik Jitra malam tu jugak....pas je dia balik, kami pun tido...esok kena kerja..huhu...penatnya...Airis sepanjang hari tu tido je..jaga pun sekejap-sekejap jer...pastu malam tu tido lena sampai ke pagi..macam dia tu penat sangat...haha..Airis..Airis...

Lepas ni nak pegi mana pulak eh?ada cadangan???Anyone??hehe..




Mama Airis With Love
..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

:: SEHATI SEJIWA ::

Daisypath Anniversary tickers

:: YANA JR. ::

Lilypie First Birthday tickers