Sunday, July 24, 2011

entry terakhir~~..................

Entry ni merupakan entry terakhir yang yana tulis sepanjang bekerja di sini..huhu...
Insyaallah kalau ditempat baru, line untuk mengupdate blog clear, yana akan bersiaran dari sana pulak...
hehe......
Sekarang ni tengah menunggu masa untuk balik ja...
Hari ni bos bagi balik pukul 3.30...
Yeehhhhuuuuuuuuuu..
Nak balik main-main dengan Airis...
-
-
-
-
-

Seronok dia pijak-pijak pasir tu

sempat lagi jelir lidah kat mama

kemam mulut

one family..belakang tu ayah airis


tet...sensored...mama cium airis la..airis tersepit kat tengah2 tu..


hmmm..boringnya...

tarik rambut paksu.....


..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

Wednesday, July 20, 2011

GA - Setulus Ingatan

Sempena kedatangan bulan Ramadhan..bulan yang penuh rahmat dan keberkatan dan bakal tiba tak lama lagi..Corat-coret Keyphochee berbesar hati nak anjurkan "GA-Setulus Ingatan"..


Syarat-syarat penyertaan sila klik gambar diatas =)

-
-
-
-

~~Selamat Berpuasa kepada Key.Pho.Chee sekeluarga =)
Semoga di bulan yang mulia ini, diberi kesihatan yang baik agar kita sama-sama dapat menunaikan ibadah puasa dengan sempurna...
Semoga segala ibadah dan doa kita diterima Allah S.W.T............
Amin...~~

..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

:: detik-detik terakhir ::

Tinggal lagi 2 ke 3 hari je lagi yana akan bertugas di tempat kerja sekarang ni...
Awal ramadhan 1hb Ogos 2011 bermula la fasa baru...
bertukar tempat kerja di Penang...


Apa perasaan?Sure la berdebar-debar kan?hehe
Harap-harap ok la kan....


Hari ni rasa mengantuk sangat...rasa macam nk tidur jer...
kalau bagi bantal ni confirm tidur ni..hehehe
Ditambah lagi dengan hidung ni...sok sek sok sek...
Selsema...asyik bersin je dari tadi ni..
ni suma berjangkit dengan adik yana la ni..
malam tadi dia asyik dok bersin jer...
berapa kali pun tak tahu la...
last-last dengan yana sekali terjangkit...


Nak tulis entry pun dah merapu jer..
berterabur pulak tu...
hehehe
hentam la labu..............!~~
..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

Saturday, July 9, 2011

The Simple-est Contest Ever!! THE BALD BABY CONTEST.

Jom join contest...contest ni mempertaruhkan gambar airis yang sememangnya kurang rambut..hehe..
dari umur 2bulan rambut dicukur..sampai sekarang nak masuk 6bulan...masih rambut kurang..hehe....
-
-
-
THE BALD BABY CONTEST

6 JUL - 6 AUG 2011

Objektif: Bagi menghargai bayi-bayi botak atau kurang rambut sedunia oleh Amir.

First time Amir nak buat contest :) So sebab first time, kita bermula dengan yang paling simple;

1) Post satu gambar anak / anak buah / anak kawan anda semasa 'botak'/selepas cukur rambut/atau memang takde rambut macam Amir DAN letak caption yang menarik / funny / attractive tidak lebih dari 10 perkataan. The simpler the better. State nama baby juga as identification.

2) Tinggalkan comment di entry ini (The Simple-est Contest Ever!! THE BALD BABY CONTEST) as a record of your paticipant.

 Lihat kepalaku..cantikkan...tak payah guna syampoo~~

Nur Airis Qaisara Binti Nordin
Syarat:
1) Gambar yang dipertandingkan haruslah gambar baby (0-12 months). Tidak Mengapa kalau bukan gambar current, gambar masa baby pun boleh :)
2) Satu penyertaan sahaja bagi setiap peserta.
3) Tarikh tutup : 6 AUG 2011 sebelum 4.00PM
4) The best picture and caption will be chosen as the Winner! Only ONE winner.
5) Keputusan Amir (pengadil) adalah muktamad tau.

Simple je kan? :)


Hadiah:

Mothercare Sleepsuits - 3 packs

*Design and Size (age) may differ from the picture based on the winner. Say baby girl wins, organizer will choose approp
..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

Thursday, July 7, 2011

SIAPA BERTUAH DAPAT BAJU HARI RAYA DARI Art Z'Zone!!~~

hehe...join contest lagi..hehe...
JOM JOIN...
 
1. like page Art Z'Zone . AND follow sangselembai.blogspot.com
2. buat simple entry pasal giveawy ni. letak banner SANGSELEMBAI.BLOGSPOT dan link kan pada page Art Z'Zone. 
3. tajuk entry haruslah "SIAPA BERTUAH DAPAT HADIAH BAJU HARI RAYA DARI Art Z'Zone" .
4. tinggal url entry korang di ruangan komen ini.
5. anda hendaklah tag entri ini kepada 3 orang rakan (lebih pun tak apa).
 
yana tag....
-
-
-
Suriani
Kak Jya
Zaty

..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

Jom Join Giveaway Gadis Desa

Salam....
Ni first time yana nk join GA ni..hehe
Saje nak try-try...
Yana tau pasal GA ni melalui blog Sue
Dan GA ni di buat oleh Gadis Desa =)
Syarat-syarat penyertaan :
  • Buat entri khas bertajuk : "Jom Join Giveaway Gadis Desa"
     *OK..yana dah buat
    • Nak follow or tak terpulang, tapi pastikan anda sentiasa update dengan sebarang perubahan GA nanti kalau-kalau ada penambahan penaja hadiah.
      *OK..dah follow..follower yang ke-1000
      • Letak banner GA ni dalam entri dan linkkan ke entri ni.
         *OK...dah letak banner =)
        • Sila LIKE page penaja hadiah *wajib iaitu : 
          1. Kraf Cinta
          2. Sweet Home Boutique
        *OK...dah LIKE

        • Tag 2 orang rakan anda untuk join GA ni, pastikan mereka tahu. 
          *dan...yana nak tag 2 orang kawan-kawan blogger yana =)

          Dah siap tinggalkan URL entri anda kat ruangan komen..

          ..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

          Wednesday, July 6, 2011

          Hati tersentuh....

          Assalamualaikum...
          hari ni...sambil-sambil buat kerja..
          yana buka fb...pastu ternampak ada member share link ni...http://ainiqmy.blogspot.com/2011/07/ya-allah-berikan-keajaiban-kepada-dia.html

          yana pun buka la...blog ni ada cerita pasal seorang ibu (norma) yang menderita brain cancer stage-4...
          sangat sedih....(T___T)
          anak nya baru saja berapa bulan..
          sejak lahir tak dapat merasa kasih sayang seorang ibu..
          sebab ibunya sekarang hanya mampu terlantar melawan penyakitnya...

          rupa-rupanya diluar sana ada insan yang sedang melawan penyakitnya yang kita anggap satu penyakit yang amat berbahaya iaitu brain cancer....

          blog mengenai norma ini ditulis oleh iparnya...http://miera301.blogspot.com/search/label/Norma

          disini bersama-sama la kita mendoakan sahabat kita yang bernama Norma semoga Norma sembuh dan dapat menjalani kehidupan seperti orang lain membesarkan anak anugerah tuhan bersama-sama suaminya (Talib) yang sangat tabah dan kuat menghadapi dugaan dari Nya...



          *sangat sebak masa nak tulis entry ni...terbayang-bayang anak Norma yang kecil dan masih tidak mengerti apa yang dilalui oleh ibunya....sob..sob... (T__T)


          Norma dan anaknya Rafiq * gmbar diambil dari blog akak moon

          ..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

          Monday, July 4, 2011

          Lama sungguh tidak menghapdet ini blog

          Salam kawan-kawan...
          lama sungguh tidak hapdet blog ini...
          Lagi sebulan kita akan berpuasa...
          lagi sebulan lepas tu..kita nak raya...

          Dalam kepala ni dah merancang-rancang tentang nak beli baju raya...
          baju raya untuk si kecil..dan baju raya untuk cik abang...
          tema kaler apa yer tahun ni..
          tahun lepas beraya dengan perut yang memboyot...
          tahun ni raya bawak "handbag" yang comel...
          hehehe....

          Awal ramadhan merupakan hari pertama yana memulakan tugas ditempat baru...
          harap-harap dapat handle diri dan keadaan...
          yela...1st day puasa dan 1st start kerja tempat baru...
          mudah-mudahan diri ini dipermudahkan....

          Amin....................... ^.^
          ..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

          :: SEHATI SEJIWA ::

          Daisypath Anniversary tickers

          :: YANA JR. ::

          Lilypie First Birthday tickers