Thursday, June 23, 2011

Dadali - Disaat Aku Mencintaimu

Selepas tengok cerita "selumbar kasih" di tv9, dengar lagu dia best sangat...
terus cari dan download..hehe
layannnnnnnnnn.................



Dadali - Disaat Aku Mencintaimu

Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,


Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,


Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….


Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menghiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,


Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,

Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….
..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

Wednesday, June 22, 2011

Syukur Alhamdulillah ^-^ tempat baru, environment baru

Ingat tak entry yana minggu lepas pasal interview tu...

jawapannya....
jeng

jeng

jeng

CONGRATULATIONS.....
we are going to hire u as assistant librarian at PMC...

hehe....

syukur alhamdulillah...sangat bersyukur dengan rezeki yang tuhan bagi ni..
sebenarnya sebelum interview ni memang yana tak prepare apa pun...
tapi syukur masa interview berlangsung, rasa sangat tenang dan benda-benda yang yana dah tak ingat pun,
yana boleh jawab dengan mudah..walaupun jawapan tak 100% betul..ada la jugak sikit-sikit yang berkaitan..

tempat kerja baru ni..nun di seberang Penang..dalam 1/2 jam jugak la nak kena travel hari-hari..
tu belum masuk jem lagi..kalau jem mau sejam lebih ni..
nak kena menghadapi traffic kat Penang lagi...huhu...
sungguh mencabar....
tapi tak apa la...setiap kesusahan ada hikmahnya..
harap sangat dapat perform well masa bertugas di tempat baru...

..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

Friday, June 17, 2011

rumah idaman

Khamis 16.6.2011....
Yana kerja half day, sebab tengahari tu ada appointment dengan bank BSN
Dengan BSN ni kami tengah apply loan untuk beli rumah...
Beli rumah kos sederhana rendah The Golf Garden dekat Jawi, Penang...
Kerajaan negeri dah lulus, lot rumah pun dah pilih..
Tinggal nak apply loan dengan bank jer...

Dah banyak bank pergi, tapi susah nak lulus..huhu...
sebab gaji kami berdua tak cukup..
yela, gaji kami berdua tak ada la beribu riban macam orang lain...
cukup-cukup makan jer, tapi niat nak beli rumah tu tetap ada...

Lepas je hal kat bank, yana ajak hsbnd pergi tengok rumah..
saja nak tengok progress rumah tu...
menurut pemaju, tahun ni rumah dijangka siap..
pertengahan tahun depan mungkin dah boleh duduk...

Dah sampai saja la pergi jumpa sales advisor diorang..
saja sembang-sembang pasal loan tu...
then, pergi tengok rumah...
memang tak siap lagi la..
rangka suma dah ada..dinding jer tak naik lagi..
tapi rumah kos rendah semua dah naik dinding dah..
kena ikut giliran kot...hehe...

Pastu saja pergi tengok rumah contoh...
Kami pun masuk la rumah contoh rumah yang berharga RM200k++..
Rumah tu siap dengan furniture...
Buka jer pintu...
Wahhhh...cantik nya....
Best nya kalau dapat rumah macam ni...................
Punya la berposing mak dan ayah budak ni...
haha....
dah la berdua je dalam rumah tu...
buat tour dalam rumah...
klik sana...klik sini...
senyum sana...senyum sini...haha...siap posing atas katil lagi tu...

Sambil-sambil tu mula la verangan....
"abg...ayg nak rak camni tau"...
"pasang lampu camni tau"
"abg nak wat almari camni la, nak letak tv lekat dinding terus"
Verangan la dua-dua orang tu.........

So..sekarang..biar gambar yang berkata-kata...(dalam gambar nampak tak cantik, kat luar..nampak cantikkkk)

rumah yang masih dalam pembikinan

lebih kurang yang ni la lot rumah kami

depan rumah yang RM100k++ tapi yg ni tak ada furniture..abaikan perut ku yang sedikit membuncit =)





hmmm...
ruang makan...
nak jugak posing.........


lampu yang bertukar-tukar warna


bilik study

cantik wallpaper

nmpk kosong..tp sbnrnya cantik jer..

.......................

ni kabinet lekat dinding...lekat tv terus...

bilik utama..wallpaper ni pun cantik

..................hehe..huduh....

abaikan kaki yang buruk itu.......

..................

penat dah aih........

"tangkap gambar abg pulak"

"tangkap la dekat sikit"

.........................
balik jer dari sana...rasa kaki ni gatal-gatal..punya la syok garu.....naik sampai ke betis....
padan muka..landing la atas katil tu lagi..dengan berhabuk...haha.....


hmmmmm.....bila la loan ku nak lulus ni...

..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

::ayah day::

hehe...hari Isnin baru-baru ni lepas balik kerja pergi beli baju baru..
hehe..kekonon untuk interview la..
alkisahnya baju yang sedia ada sudah ketat di bahagian pinggulku....haha
dapat la grab baju+inner tudung+selendang (tapi hari interview pakai selendang lain)=RM100++ la..

lepas je selesai membeli...lapar la pulak...
saja la cakap kat hsbnd..

hari ni hari ayah...haha...
padahal bukan ingat pun hari apa
hsbnd pun cakap "jom ayg belanja abg makan"
mula-mula cadang nak pergi McD...
boring la..kat McD nak makan apa...
"jom p kfc dekat sini je la...tak larat nak pergi jauh-jauh"

So...hari ayah di kfc la...hehe....


..............

on da way nak shopping..hehe

di kfc

.................

..................

lapar bebenor tu.............

ayah makan kfc airis makan jari

................

muka boring

........................

...............................

shumell nya anak mama....


..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

kisah pagi tadi...

pagi tadi ayah airis baru balik kerja..
mama tengah bersiap nak pergi kerja..
airis tengah tidur atas katil..

masa mama tengah bersiap tu memang tak menghadap katil la...
ayah airis ni pun saja la nak pergi kejut si Airis ni..

sebab nak hantar pergi rumah babysitter dia...
tetiba ayah dia bangun kalut-kalut ambik hp dia..
yang si mama ni heran la...pusing la tengok ayah dia...
tengok-tengok si Airis ni dah pusing meniarap, boleh pulak tido dalam posisi meniarap tu...
mengantuk sangat la tu..malam-malam pukul 1 lebih baru tido..

mama pun kalut-kalut ambik hp mama tangkap gambar jugak..hehe...
lama jugak la dia tido dalam posisi tu...
-
-
-
ni dari hp mama...=)

ni dari hp ayah =)

..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

interview sudah..sekarang tunggu result jer

alhamdulillah...
interview dah selesai...
sekarang ni tengah tunggu keputusan..
diorang cakap akan call...
tak apa la..kita tunggu je la..
berharap sangat berjaya interview ni..
dah boring dah kerja sini..
nak rasa environment baru pulak...

selasa tu bertolak pagi..lepas hantar Airis umah babysitter
dalam pukul 9 yana dan husband pun bertolak ke Penang....
jalan okay...tak jem...
mungkin sebab semua orang dah masuk kerja...
keluar jer dari jambatan husband tanya..
"ni nak ikut jalan mana?"
"jalan nak p hospital p.pinang la"
"ye la..ayg tau tak jalan"
"laaa...abg cakap abg tau, ayg mana tau jln"

kitorang pun menonong jer, main masuk je jalan mana-mana...
pastu jumpa Hospital Lim Wah Ee...berhenti dekat situ kejap..
yana pun call orang PMC..
dia pun bagi direction, tapi kami tak faham..
tak apa la, nanti berhenti tanya orang..
then kami pun tanya la guard kat hospital tu..
"jalanterusjumparoundaboutamikkiriterusjanganbelokbelok...bla..bla..."
hehe...."ok2...tenkiu yer".

kitorang pun ikut direction dia....
"uish...awat jauh sangat ni..dah pukul berapa ni"
"ketaq ngat aih"..hehe

jumpa stesen minyak, kitorang pun berhenti isi minyak sikit,
then hsbnd yana pergi "mengosong kan pundi kencing"..hehe
hsbnd suruh tanya sapa-sapa kat situ jalan nak pergi PMC tu
kebetulan masa tu ada van klinik pergigian tengah isi minyak...
"abg p tanya orang tu, kot-kot dia tau..dia kan klinik pergigian..mesti dia tau"
hsbnd pun pergi tanya...yana pun pas setel isi minyak, join diorang....
dia cakap, "ok tak apa, ikut saya..saya tunjuk.."

cilok sana..cilok sini..masuk lorong ni...keluar lorong ni...
"ish..ishh...susah nya jalan..celah-celah bangunan pun boleh lalu..."

masa tu dah jam 10.30 pagi...
"aduhh...interview kul 11...kul brapa dah ni...takutnya...bangunan pun tak nampak batang hidung lagi.."
memang la..bangunan bukan ada hidung..hehe

akhirnya selepas beronak liku..jumpa jugak....
selamat...belum pukul 11 lagi...awal lagi..tapi yana terus jugak masuk admin office..
isi borang semua...tunggu...tunggu...dan tunggu...........
diorang tengah meeting masa tu..kena la tunggu
yana seorang je masa tu yang datang untuk interview
selepas sejam lebih tunggu, diorang pun panggil....

ada 2orang interviewer..
seorang Melayu..perempuan..HR punya orang
seorang India..lelaki..THE REGISTRAR
soal jawab pun berlangsung...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
12.30 interview pun berakhir...
alhamdulillah...
sangat tenang masa interview berlangsung
soal jawab berlangsung penuh dengan senyuman dan anggukan...
banyak maksud tu...
hehe

sekarang semuanya terletak di tangan Yang Maha Esa
sekiranya ada rezeki...
Syukur alhamdulillah.......................................

p/s: PMC = Penang Medical College

muka mak budak baru sejam lepas abis interview

nak jugak tu............

..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

Sunday, June 12, 2011

Doakan yang terbaik

Huuuuuu........

Selasa 14hb Jun 2011, dapat satu interview dekat Penang...
Mudah mudahan dapat ketenangan masa nak jawab soalan..
Confirm2 kena speaking ni..
Huhu..dah la tak berapa nak fluent bila berbicara dalam bahasa orang putih ni..
Cuba je la..
Tak cuba tak tahu kan?
Kawan-kawan tolong doakan yana eh...
Tenkiuu.....



..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

Wednesday, June 8, 2011

1111


hehe...sangat suka track no counter...haha...
sekarang dah 1111...bangga la tu...
orang lain dah 5 angka dah..tak kata apa pun..
yana pulak yang syok sendiri..
bior la...hehe..

..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

di follow orang yang tak dikenali

3 JUN 2011..Jumaat yang lepas...
Jumaat malam tu yana dengan adik yana, Zaty keluar pergi beli makanan untuk seisi rumah..
kitorang mula-mula order nasi goreng dekat restoran dekat rumah..
then pergi kedai beli barang-barang untuk mak 
lepas tu terus pergi kulim nak beli kfc...

on da way pergi kulim ni, tetiba ada sebuah kereta ikut rapat sebelah kereta yana..
kitorang dah heran dah..nape kereta ni...ikut-ikut orang pulak..
bila yana slow..dia pun slow..bila yana laju..dia pun laju...
lepas tu bila ikut belakang...dok follow rapat-rapat pulak...

masa dia ikut sebelah kereta, dia dok sengeh-sengeh pulak...
"abih la wei, satg kita sampai kfc dia ikut kita plak nnt"...

masa nak masuk simpang sebelum sampai kfc tu..
dia dh lepas ke depan..yana biar dia lepas simpang tu, baru yana masuk simpang tu...
masa tu dah lega sikit la...dia dah tak boleh ikut...

tetiba masa sampai kat satu simpang, yana tengah tunggu nak keluar simpang..
tup-tup..dia ada kat sebelah...
"b*d*h la orang ni...."
dah tak pasal-pasal kena dengan yana

masa yana toleh tengok dia, dia dok tunjuk hp...nak no. telefon la tu...
yana"dia nak mengorat hang la ni zaty"...
zaty"terhegeh-hegeh la tu"

dah sampai dekat kfc....

tiba-tiba orang tu turun dari kereta, datang dekat tingkap sebelah zaty...
zaty"weh yana, dia turun plak dah"...
yana"aku tak tau...tak payah layan" dalam kepala otak ni dok pikir nak kata apa kat budak tu....

last-last zaty buka sikit tingkap...
zaty"nak apa?"
that guy"saya nak berkawan dengan awak, boleh tak saya nak mintak no. telefon awak?"....
ayat skema gila, dengan muka malu-malu....

tiba-tiba yana bersuara....
(dalam nada yang sengau)..."thak buleh...dia sekolah lagi...nanti mak dia marahhhh..."
masa tu zaty dah toleh tengok yana..sebenarnya dia nak tergelak bila dengar yana cakap macam tu...

that guy"tak pa, saya cuma nak kawan ja, sanggup saya ligan awak dari tadi"....
yana"thak buleh laaa....nanti mak dhia marahhhh....."..masih dalam nada sengau...

last-last zaty cakap...
"saya dah kawin"

that guy"ok la, tak pa lah kalau awak cakap awak dah kawin, maaf sebab ganggu awak"...
dia pun jalan masuk kereta dia...dan terus blah...

legaaa.............

lepas tu kah..kah..kah...gelak sakan la kitorang....

zaty"aku ingat hang tak berani buat macam tu..."
yana"ntah, aku tak rasa apa-apa pun bila cakap macam tu"..."tetiba ja keluar"

masa tengah beratur kt kfc tu pun kitorang tak abih-abih lagi dok gelak..
yang paling sakan zaty la...dia memang camtu..kalau gelak tu bersungguh-sungguh..
padahal benda tak de la lawak sangat...dia punya gelak tu macam lawak sangat-sangat la...

sebenarnya masa tengah kena ikut tu, kitorang dah merancang dah,...
yana"t, hang buat-buat cakap sengau dengan dia..."
zaty"tak mau la, malu aku..hang berani ka"
yana"berani, kalau aku buat hang nak kata apa?"
last-last yana buat jugak...tu yang dia gelak sakan tu...

masa on da way nak balik
yana"mesti budak tu kata, "aku nk berkenalan ngan budak ni...yang si sengau ni menyibuk pasaipa"...haha"
zaty"ntah....pastu tak kan dia tak perasan, tadi hg kata "dia ni sekolah lagi, nnt mak dia marahhh"..."tup-tup aku kata aku dah kawin.."..haha...


budak tu gelong la tu...huhu............saja suka-suka nak kacau orang...

kepada that guy yang menaiki kereta proton wira bernombor plat TAD ****...
awasss...
lagi sekali jumpa..kena la ngan minah sengau nih....

..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

tak sedap perut...

assalamualaikum......

hari ni baru masuk kerja selepas 4hari cuti...
4hb cuti besday agong
5hb off day
6hb amik cuti balik kampung
7hb cuti sakit....


4hb...atur pergi kenduri 4 biji rumah, then terus balik kampung hsband yana dekat Bukit Merah...


6hb...on da way balik dari kampung, singgah pejabat pos sekejap...sampai je dekat pejabat pos tu, si Airis boleh plak poo poo...la ish...nanti la kita basuh.setel kat pejabat pos dulu..tiba-tiba mama dia pulak rasa nak poo poo...tak tahan sangat ni..ajak hsbnd yana cepat-cepat...singgah la petronas...lepas dah setel,setel kan si Airis pulak.Lepas je dari tu terus rasa tak sedap badan..rs macam nak muntah pun ada...

konon-konon nya balik dari kampung tu hsbnd ajak pergi jejalan kat Sungai Petani...tp tak jadi..dia pun singgah la pekan Parit Buntar..lapar kata nya..nak singgah makan..tp masa tu yana dah rasa lain macam dah..pening-pening dan badan rasa penat..bila dah sampai, hsbnd ajak turun..yana tak nak la sebab memang rasa tak larat sangat..
yana"abg pergi la makan, ayg tunggu dalam kereta ni...tak larat la nak turun..."
hsbnd yana"jom la pergi makan kejap, abg lapar ni"
yana"tak pe, abg pergi..ayg tunggu kat sini"...

 last-last hsbnd yana start enjin balik...

yana"laaa....nape tak pergi"
hsbnd yana"tak mau la, nanti jadi apa-apa susah"...

kitorang pun teruskan perjalanan..

sepanjang jalan tu memang yana pejam mata jer....
hsbnd yana ajak singgah rumah tok yana sebab dia lapar sangat,
nak singgah makan...yana tak mau, ajak hsbnd balik terus...
tapi hsbnd yana singgah jugak....
sampai je kat rumah tok...
terus je yana meluru ke bilik air..
rasa sesuatu nak keluar dari perut ni...huhu....
sekali...uweeekkkkkkk.......
ha..amik kau...
nasib baik singgah, klau tak..memang uweekk dalam kereta la...
lepas je dari tu, memang lemah badan-badan ni...berpeluh-peluh...
baring kejap....terlena...
kejap tu..terjaga...tetiba rasa lagi..lari dusshhhh ke bilik air...
uweekkk lagi....
huhu.....hsbnd yana leh melawak lagi...
"entah-entah mengandung....."
huhu..yela tu..Airis kecik lagi kot..

perut masa tu memang rasa cramp la...
sakit gila la....
mak cik yana suruh sapu minyak panas..
kot-kot perut masuk angin..
lepas je sapu...brrruuppp brrruupp la angin kuar..
sekali...dussshhh lari lagi...uweeekk lagi....
mak cik yana dah gelak-gelak dah masa tu...

fuhh...3kali dah ni...
"jom la balik, tak larat dah ni"....
hsbnd yana pun bawak Airis masuk kereta...
adusss..sakit perut pulak..rasa nak membuang la pulak..
setel kan dulu la...hsbnd yana dah hon-hon dah..masa tu dah la ada dalam toilet..
lantak la..setel kan yang ni dulu...

sebelum keluar dari rumah tok sempat capai satu beg plastik buat back up,
kot-kot la termuntah dalam kereta...
memang betul pun...dok je kejap..
dah uweeekkk...nasib la ada plastik tu...
hsbnd yana suruh buang plastik tu,
"tak mau, satg nak termuntah lagi plastik dah tak ada"
pas tu lagi sekali...uweekkk..5kali dah ni....
hsbnd ajak singgah beli ubat..
"tak mau..balik terus..."

sampai je rumah....
terus lari masuk bilik..
baring-baring...
Si Airis, suruh mak njang dia tolong tengok kan...
hsbnd yana keluar beli ubat...
sekali lagi..uweeekkk...
akhirnya dengan 6kali muntah dan 2kali cirit birit....
makan ubat muntah...dengan perut kosong...tertidur la insan yang bernama yana..
nasib la Airis pun baik je, tak ada meragam..
mak njang dia bagi tidur pun, senang je dia tidur...

esok nya 7hb..tak pergi kerja la...
penat tak habis lagi..perut pun masih terasa sakit lagi..
entah la..apa yang yana makan pun tak tau la...
hsbnd yana cakap, yana makan daging yang kak ipar yana panaskan kot.
daging tu daging masak kurma...lauk kenduri orang bagi...
daging tu dia basuh buat masak kicap..
entah la, orang lain pun makan daging tu jugak..tak ada jadi apa-apa pun..
yana pun ambik 2 ketul je pun, 2ketul yang kecik jer...

semalam pun cuma makan bihun goreng, tu pun tak habis...lepas tu tak makan apa dah...
memang perut kosong...
bangun je pagi tadi, punya la rasa lapar...
singgah beli kuih sebelum pergi kerja..


sekarang ni pun still rasa tak sedap perut..dan pening-pening je ni..
jangan pitam sudah la...
nasib la hari ni bos pergi Genting..boleh la rest sikit..
dah tak larat nak menaip dah ni..
mata pun rasa gelap je ni..
ok...bye2....


@_@

..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

Thursday, June 2, 2011

JUN datang lagi...

Assalamualaikum...
Jun datang lagi..
entry pertama untuk bulan Jun...
Selamat Datang bulan Jun..
diharap bulan ini akan lebih baik dari bulan-bulan yang lepas...

AMIN....
still tak ada idea nak post entry apa...huhu...

..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

:: SEHATI SEJIWA ::

Daisypath Anniversary tickers

:: YANA JR. ::

Lilypie First Birthday tickers