Friday, June 17, 2011

interview sudah..sekarang tunggu result jer

alhamdulillah...
interview dah selesai...
sekarang ni tengah tunggu keputusan..
diorang cakap akan call...
tak apa la..kita tunggu je la..
berharap sangat berjaya interview ni..
dah boring dah kerja sini..
nak rasa environment baru pulak...

selasa tu bertolak pagi..lepas hantar Airis umah babysitter
dalam pukul 9 yana dan husband pun bertolak ke Penang....
jalan okay...tak jem...
mungkin sebab semua orang dah masuk kerja...
keluar jer dari jambatan husband tanya..
"ni nak ikut jalan mana?"
"jalan nak p hospital p.pinang la"
"ye la..ayg tau tak jalan"
"laaa...abg cakap abg tau, ayg mana tau jln"

kitorang pun menonong jer, main masuk je jalan mana-mana...
pastu jumpa Hospital Lim Wah Ee...berhenti dekat situ kejap..
yana pun call orang PMC..
dia pun bagi direction, tapi kami tak faham..
tak apa la, nanti berhenti tanya orang..
then kami pun tanya la guard kat hospital tu..
"jalanterusjumparoundaboutamikkiriterusjanganbelokbelok...bla..bla..."
hehe...."ok2...tenkiu yer".

kitorang pun ikut direction dia....
"uish...awat jauh sangat ni..dah pukul berapa ni"
"ketaq ngat aih"..hehe

jumpa stesen minyak, kitorang pun berhenti isi minyak sikit,
then hsbnd yana pergi "mengosong kan pundi kencing"..hehe
hsbnd suruh tanya sapa-sapa kat situ jalan nak pergi PMC tu
kebetulan masa tu ada van klinik pergigian tengah isi minyak...
"abg p tanya orang tu, kot-kot dia tau..dia kan klinik pergigian..mesti dia tau"
hsbnd pun pergi tanya...yana pun pas setel isi minyak, join diorang....
dia cakap, "ok tak apa, ikut saya..saya tunjuk.."

cilok sana..cilok sini..masuk lorong ni...keluar lorong ni...
"ish..ishh...susah nya jalan..celah-celah bangunan pun boleh lalu..."

masa tu dah jam 10.30 pagi...
"aduhh...interview kul 11...kul brapa dah ni...takutnya...bangunan pun tak nampak batang hidung lagi.."
memang la..bangunan bukan ada hidung..hehe

akhirnya selepas beronak liku..jumpa jugak....
selamat...belum pukul 11 lagi...awal lagi..tapi yana terus jugak masuk admin office..
isi borang semua...tunggu...tunggu...dan tunggu...........
diorang tengah meeting masa tu..kena la tunggu
yana seorang je masa tu yang datang untuk interview
selepas sejam lebih tunggu, diorang pun panggil....

ada 2orang interviewer..
seorang Melayu..perempuan..HR punya orang
seorang India..lelaki..THE REGISTRAR
soal jawab pun berlangsung...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
12.30 interview pun berakhir...
alhamdulillah...
sangat tenang masa interview berlangsung
soal jawab berlangsung penuh dengan senyuman dan anggukan...
banyak maksud tu...
hehe

sekarang semuanya terletak di tangan Yang Maha Esa
sekiranya ada rezeki...
Syukur alhamdulillah.......................................

p/s: PMC = Penang Medical College

muka mak budak baru sejam lepas abis interview

nak jugak tu............

..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

No comments:

Post a Comment

:: Terima kasih atas komen anda :: ^_^
:: Feel free to komen lagi :: *_*

:: SEHATI SEJIWA ::

Daisypath Anniversary tickers

:: YANA JR. ::

Lilypie First Birthday tickers