Friday, June 17, 2011

rumah idaman

Khamis 16.6.2011....
Yana kerja half day, sebab tengahari tu ada appointment dengan bank BSN
Dengan BSN ni kami tengah apply loan untuk beli rumah...
Beli rumah kos sederhana rendah The Golf Garden dekat Jawi, Penang...
Kerajaan negeri dah lulus, lot rumah pun dah pilih..
Tinggal nak apply loan dengan bank jer...

Dah banyak bank pergi, tapi susah nak lulus..huhu...
sebab gaji kami berdua tak cukup..
yela, gaji kami berdua tak ada la beribu riban macam orang lain...
cukup-cukup makan jer, tapi niat nak beli rumah tu tetap ada...

Lepas je hal kat bank, yana ajak hsbnd pergi tengok rumah..
saja nak tengok progress rumah tu...
menurut pemaju, tahun ni rumah dijangka siap..
pertengahan tahun depan mungkin dah boleh duduk...

Dah sampai saja la pergi jumpa sales advisor diorang..
saja sembang-sembang pasal loan tu...
then, pergi tengok rumah...
memang tak siap lagi la..
rangka suma dah ada..dinding jer tak naik lagi..
tapi rumah kos rendah semua dah naik dinding dah..
kena ikut giliran kot...hehe...

Pastu saja pergi tengok rumah contoh...
Kami pun masuk la rumah contoh rumah yang berharga RM200k++..
Rumah tu siap dengan furniture...
Buka jer pintu...
Wahhhh...cantik nya....
Best nya kalau dapat rumah macam ni...................
Punya la berposing mak dan ayah budak ni...
haha....
dah la berdua je dalam rumah tu...
buat tour dalam rumah...
klik sana...klik sini...
senyum sana...senyum sini...haha...siap posing atas katil lagi tu...

Sambil-sambil tu mula la verangan....
"abg...ayg nak rak camni tau"...
"pasang lampu camni tau"
"abg nak wat almari camni la, nak letak tv lekat dinding terus"
Verangan la dua-dua orang tu.........

So..sekarang..biar gambar yang berkata-kata...(dalam gambar nampak tak cantik, kat luar..nampak cantikkkk)

rumah yang masih dalam pembikinan

lebih kurang yang ni la lot rumah kami

depan rumah yang RM100k++ tapi yg ni tak ada furniture..abaikan perut ku yang sedikit membuncit =)





hmmm...
ruang makan...
nak jugak posing.........


lampu yang bertukar-tukar warna


bilik study

cantik wallpaper

nmpk kosong..tp sbnrnya cantik jer..

.......................

ni kabinet lekat dinding...lekat tv terus...

bilik utama..wallpaper ni pun cantik

..................hehe..huduh....

abaikan kaki yang buruk itu.......

..................

penat dah aih........

"tangkap gambar abg pulak"

"tangkap la dekat sikit"

.........................
balik jer dari sana...rasa kaki ni gatal-gatal..punya la syok garu.....naik sampai ke betis....
padan muka..landing la atas katil tu lagi..dengan berhabuk...haha.....


hmmmmm.....bila la loan ku nak lulus ni...

..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

13 comments:

  1. takpe doa2 la loan tu cepat lulus..bestnya kalau dah ada rumah sendiri nnt..huhu

    ReplyDelete
  2. tu la...ni dh dpt kerja baru..leh la proceed ng loan..hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis da bl ke rmh tu???

      Delete
  3. kak, emm sj nk tanya, loan akak tu dah approve ker? sbbnya sy pun plan nk beli umah kat cni jugak..dah booking tp buat loan lg..takut xlepas plak..ye lah, ada lah loan yg lain tertunggak sebulan 2,..camna ek?

    ReplyDelete
  4. kak, emm sj nk tanya, loan akak tu dah approve ker? sbbnya sy pun plan nk beli umah kat cni jugak..dah booking tp buat loan lg..takut xlepas plak..ye lah, ada lah loan yg lain tertunggak sebulan 2,..camna ek?

    ReplyDelete
  5. salam kak...ape cerita dah rumah tu ye...mcm tringin nk beli jugak

    ReplyDelete
  6. loan dah lulus ka?
    saya pun ada gak apply loan nak beli rumah kat situ..hehehe

    ReplyDelete
  7. slm sis...da beli ke rmh tu???

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. salam, nk tanye, rumah yg beli ni dah boleh duduk ker?? skang ade jual lg..kalo bgus nk usha gak..

    ReplyDelete
  10. salam, rumah ni mcm mane?? dah boleh duduk ke?? harga beli time 2011 tu brp??skang dah rm180k

    ReplyDelete

:: Terima kasih atas komen anda :: ^_^
:: Feel free to komen lagi :: *_*

:: SEHATI SEJIWA ::

Daisypath Anniversary tickers

:: YANA JR. ::

Lilypie First Birthday tickers