Thursday, April 21, 2011

HAPPY BIRTHDAY YG KE-3 BULAN

Tanggal 20/4/2011 adalah hari lahir NUR AIRIS QAISARA yang ke-3 bulan...sekejap je rasa...teringat balik masa mengandungkan dia, melahirkan dan menjaga dia...alhamdulillah selepas 5bulan berkahwin, mama disahkan mengandung..selepas habis belajar hampir setahun mama tak kerja..mama dok rumah jaga paksu airis dan pakcik airis sebab diorang masih bersekolah..mama la yang kejut diorang pergi sekolah, kemas rumah dan masak..(mcm suri rumah dh rasa)..sebab mak tok dan tok wan airis kerja...diorang tender kantin kilang..pagi2 dah keluar pergi kerja..petang baru balik...lepas kawin pun mama tak kerja lagi...mungkin rezeki lepas kawin, 10.4.2010 mama diterima bekerja...

Sebelum dapat kerja memang mama x bersedia nak dapat anak lagi..memang mama merancang masa tu..yela, bila dah ada anak mesti belanja semakin bertambah…mama plak x kerja, harap gaji ayah je la..tu pun kadang-kadang tak cukup..yela, gaji ayah x la besar sangat, cukup la untuk menampung mama dan ayah berdua.tu pun mama dan ayah tinggal serumah dengan mak tok dan tok wan..bila dah dok dengan diorang xnak la di katakan menumpang..segala barang-barang dapur mama dan ayah yang beli..sebagai tanda berterima kasih sebab bagi kami tinggal kat situ..yela, dah la dok free tak payah bayar sewa.so, bl wat cmtu kurang la sikit beban mak tok n tok wan..sebenarnya mama dan ayah teringin nak tinggal rumah sendiri..tapi tak mampu lagi..sekarang ni pun ayah dalam proses nak beli rumah…rumah kos rendah je la yang mampu…

Bila je mama dah start kerja, mama mula rasa bersedia nak ada anak..walaupun gaji mama sebagai kerani masa tu sikit jer..tapi mama yakin bl dah ada anak, rezeki anak tu ada..walau susah mcm mana pun..duit untuk anak tetap ada…sebulan lepas mama kerja bersamaan 5 bulan selepas kawin…mama rs xsedap badan, satu hari tu, mama rasa macam nak pitam masa balik untuk makan tengahari..tp masa tu mama x syak apa2 lagi..

Sampai la period mama lewat seminggu…kira dalam bulan 4 tu period mama x datang…
Mama dah macam dapat rasa mama pregnant..mama ada la bgtau kawan mama, auntie dilaila n auntie ain..diorang yang eksited sruh p check kt doc…mama pun bgtau ayah pasal tu..ayah pun eksited sangat2..satu hari tu mama dan ayah pergi bli pregnancy test kat tesco…mlm tu jugak mama test, ayah eksited tggu mama kat luar toilet, tp ada kesilapan sikit..sok nya mama check lagi skali..tup..tup..kuar 2 line merah….baca instruction dia..2line mksudnya +ve…mama tunjuk kat ayah…ayah seronok sangat..senyum je dia..mama pun trus msg kakak mama aka mak long airis, dan kawan2 mama yang eksited tu..diorang sume wish tahniah kat mama..mama pun seronok sangat2…tp mama x bgtau kat mak tok n tok wan lagi..sebab mama malu..hehe…tapi mama ada la cakap sambil berkias2..”pasni bertambah la cucu mak tok n tok wan”..xtau la diorang paham ke tak..last2..ayah yang bgtau kt diorang mama pregnant…tp masa tu mama xyakin lgi..nk confirmation lagi..mama p klinik plak…check air kencing…hehe..+ve jugak..sah…confirm…airis sedang membesar dalam perut mama…masa tu kandungan mama dah 6minggu…bermula la fasa baru dalam hidup mama…ada benih yang sedang membesar dalam perut mama…benih hasil cinta mama dan ayah….anugerah yang terindah dari yang maha esa….alhamdulillah...syukur..terima kasih atas anugerah yang kau berikan pada ku....



Will be continue…….

..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

No comments:

Post a Comment

:: Terima kasih atas komen anda :: ^_^
:: Feel free to komen lagi :: *_*

:: SEHATI SEJIWA ::

Daisypath Anniversary tickers

:: YANA JR. ::

Lilypie First Birthday tickers