Wednesday, April 27, 2011

Jam 4 Pagi....

Sudah dua malam berturut-turut pukul 4 lebih baru Airis ni nak tdo...mata mama ni dah macam panda dah..dia tak tdo bleh plak dok sengeh2 ngan orang..yang mama ni mengantuk gila babas dah..jelesnyer tengok ayah nyer nyenyak je tdo..selalunya Airis akan tdo lepas mandi pagi...pastu bangun dalam pukul 11 mnum susu, main-main...bila mama balik lunch time, menyusu kan dia sikit, main-main then tdo...petang dia bangun, mandi dan minum susu...time maghrib camtu dia akan tdo balik..dalam pukul 9 atau 10 dia akan bangun...pastu akan masuk tido ngan mama..masa ni la masa yang mencabar bagi mama nak tdo kan dia..haishh..Airis dah pandai sekarang ni...tak nak tdo dalam buaian time tdo mlm..masuk je buai..nangis2..bila angkat jer, sengeh2...time ni la dia nak main2, sembang2..Airis rindu mama eh..siang2 mama kerja xleh main ngan Airis..malam2 baru leh main2 ngan Airis..bila mama ngantuk sangat, mama biar Airis main sorang2..bila dia rasa tak ada orang main ngan dia, start la dia nangis2..mama yang ngantuk ni..bangun la dukung dia.2, 3 kali jadi camtu..tengok2 jam dah pukul 4lebih..biar btol..esok mama nak kerja ni..last2 masuk dia dalam buaian, ckp kat dia "Airis tdo yer, esok mama nak kerja ni..." maybe dia pun dah start mengantuk, akhirnya Airis pun melelapkan mata..lega mama...mama pun boleh tdo..tup2..kejap je dah pagi..berat nya mata ni..bawak kereta pun rs nak terpejam je mata ni..sampai ofis...kwn tegur.."Ayoo yana,mata u manyak itam"..."hmm..pukul 4 bru saya tido"...malam ni jangan buat lagi yer Airis..mama ba bab nnt baru tau...
Sayang Airis...

..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

2 comments:

  1. dia dah puas tido siang lah tu... tak pun kan cuber tutup lampu.. heheh... ok.. i follow u yee

    ReplyDelete
  2. aziah-sblm2 ni pun tdo siang jg..tp elok je mlm nye tdo..tp 2,3 ari ni leh jd cmtu plak..hehe..mak ckp sbb dia nk berubah angin kot, nk start meniarap ke kn..klu ttp lmpu lg la..nangis2.hehe..

    ReplyDelete

:: Terima kasih atas komen anda :: ^_^
:: Feel free to komen lagi :: *_*

:: SEHATI SEJIWA ::

Daisypath Anniversary tickers

:: YANA JR. ::

Lilypie First Birthday tickers