Thursday, April 28, 2011

Cerita hari Sabtu 23/4/2011

Hari Sabtu yang lepas adalah hari Walimatul Urus cousin Yana yang bernikah hari tu..boleh baca dekat entry nie..Tema baju pengantin merah mak ngah..muahahaha..Sabtu tu yana pun amik la cuti sebab eksited nak p kenduri..hehe..yang cam pelik sikit la, yana p kenduri tu pakai seluar..ngeh2..disebabkan oleh terdapat lemak2 degil yang bersarang di punggong ku ini mnyebabkan kain2 baju kurung yang ada ketat..korang ado??aku ado...hehe....kitorang sampai jam 12 lebih..masa tu pengantin pegi mekap..kenduri kawin mcm biasa la kan..orang datang makan2..tengok bilik pengantin...cousin yana ni tak ada buat pelamin..diorang punya kenduri simple-simple jer..lagi satu tak ada sapa yang nak handle..kalau ibu rumah tak ada susah sikit..tambah pulak, cousin yana ni muda lagi..masa kat kenduri tu ada la mak sedara yang tegur, nmpak kurus lepas dh bersalin ni..ms mengndung dulu, bdn punya la semangat..dia ckap "hang menten cm ni dah elok dah, kontrol makan tu"..hehe sengeh je la..

Si Airis ni macam biasa la..awal-awal je dia duduk diam..lama-lama dia mula start enjin la..mengantuk, nangis-nangis..last-last bagi kat mak tok dia, lena dlam pelukan mak tok dia...yana dan hsbnd balik awal sikit, awal pun tak awal sangat la, dalam pukul 3lebih mcm tu, selalunya kami akan tunggu sampai kenduri tu abis, n sampai siap2 kemas sikit2..untuk knduri adik beradik yang dekat je la..klau knduri orang lain, p untuk makan je la..takkan rajin sangat nak tunggu sampai abis kenduri...kn?kn?....Masa tu hsbnd ajak pegi Penang..nak tengok kedai yang jual ikan,binatang-binatang yg lain, accessories binatang2 tu, aquarium sume la..hsbnd yana ni mcm biasa la..nak tengok ikan kelisa je la..taksub sangat ngan ikan kelisa dia..on da way pegi sana Airis ni tdo je la..ms kat sana bila tengok ikan ke kucing ke..cakap la kat Airis "see, fish"..."there is a cat"...hahaha..tetiba jer eksited nak mengajor anak dengan english education..mcm la Airis ni faham..mama yang nak cakap ni pun tergagap-gagap..kih kih...dia punya tengok sampai terjegil-jegil bijik mata..kami pegi penang ni ngan sorang kwn hsbnd..dia ada la bli barang2 utk ikan kelisa dia..kami xde beli apa2 pun..juz ronda2 jer..tp yang geli nyer kn..bila tengok kucing yang tak ada bulu..eiii...licin jer kulit dia..dah rupa mcm b.a.b.* pun ada..huhu..datang dari mana pun tak tau la..pastu ada la lagi kucing2 yang comel..pastu hsbnd yana ckp "abg nak beli kucing ni la letak kat rumah", yana"eii...xmau, xsuka kucing..(sebenarnya takut kucing..hehe)..cuba kalau org sua kucing, mau melompat...eii..xmau la..yana berkongsi rasa takut kat kucing ni dengan adik yana..wani..dia pun penakut gak..tp lgi penakut dari yana kot..


Kadang-kadang kalau balik kampung..ada la kucing, saje la wat hint kat sapa2, konon nak suruh orang tu baling kucing (cam kejam sikit la) kat wani tu, saja nak tengok wani tu menjerit terlompat2...sekali tu bila depa baling..sekali dengan yana melompat..haha..lawak2..ada hati nak sakat orang, padahal diri sndiri pun penakut..eceh..dah lari topik ni..melalut sampai ke kucing..huhuuu...



Layan je la...hehe..


Ni ada sikit gambar...
Zaty, Yana, Kinah (Pengantin) nWani (penakut kucing)

 Konon-konon cun la tu..muahhaha...

 Airis yang kepenatan memasak..haha..sampai tertido..

 dengan harapan dia tdo lama la...huh..kejap je tdo.

 masa ni dh nk terjaga dah...tepuk2 bagi dia lena balik...last-last
-
-
-
-
hamek kau..dah terjegil...


 siap bleh senyum lagi tue...puas dpt tdo walaupun sekejap..

 sengeh....

 Airis with m.lang

 One Family

 Introducing my sister Niza with her daughter Nur Qaireen Aqilah

 Pandai la dok sengeh...pok amai-amai...

Sengeh lagi, geram tengok dia..dah la putih, bulat plak tu...








Mama Airis With Love

..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

No comments:

Post a Comment

:: Terima kasih atas komen anda :: ^_^
:: Feel free to komen lagi :: *_*

:: SEHATI SEJIWA ::

Daisypath Anniversary tickers

:: YANA JR. ::

Lilypie First Birthday tickers