Thursday, April 28, 2011

dia buat lagi!!!...

Malam tadi dia buat lagi..kali ni lagi hebat..kul 5.30 baru nk tido..huhu..hari yang sebelum ni pun sama..sapa yang tak baca lagi..klik sini...Airis..Airis..mentang-mentang la dia dah puas tido...malam tadi lepas ayah dia balik kerja, pukul 8 lebih ayah dia ajak keluar jumpa member dia, ada hal nak bincang..kami pun ikut la sekali..mesti la nak ikut kn..takkan nak dok kat rumah jer..boring woooo...sume berkumpul dekat McD Auto City Juru...Airis ni mula-mula elok jer, tapi masa on da way tu dia dah bantai tdo sedas...hehe...kat McD tu ada Tv tengah pasang perlawanan bola, Airis ni punya la kusyuk tengok, sekali ngan mulut muncung-muncung dok huu...huu...tiba2 pretttt....dia "iyak" la pulak..alahai Airis ooiii...kat tempat cmni pun hang nak melepas..nasib ada toilet..ms tgh basuh punggong dia, kena plak ngan air sejuk..apa lagi..melalak la..haha...nasib kat McD tu cam bising sikit, tak dengar kot suara dia..dah setel tu..kami pun dok je la tunggu sambil makan2..sementara ayah dia dok wat discussion..huhu..Airis dok tak diam, sat berdiri, sat duduk...pastu masuk penumbuk dalam mulut, hisap2 jari...abis "berlemoih" anak mama ni..dah lama tunggu, dia start la meragam, nangis2..bagi susu dok gigit2 puting plak..mengantuk kot...dukung dia sambil tepuk2..akhirnya lena di pangkuan mama...hehe...dalam pukul 11lbih baru la ayah ajak balik..tangan mama dah lenguh2 dh ni..dah sampai rumah pun Airis still tdo..mama dah lega la...bleh la mama tdo ngan aman...dah tdo tu, tiba2 pukul 1.30 si Airis ni bangun la plak...alahai Airis..bagi susu mama, Airis tak mau..tak puas la kot..mama tengah mamai2 ni bancuh susu..ms tengah suap susu pun, botol bleh terlepas dari tangan..haha...mcm besa la dia..pastu dok sengeh2 la..sembang sorang2...ayah sedap je tdo..last2 tu tak tahan sangat, kejut ayah dia.."jaga la dia sat, nk tdo plak..huhu"...mama tdo pun tak lena..ayah bukan nak bagi dia tdo, bleh plak dok menyembang...bila masuk dia dalam buaian, ayoyo!!...menangis macam sakit sangat2..mama dh cuak dah, ada tersilap kat mana2 ker..angkat2 je, trus senyap...saja la Airis ni.haishhh...
dah 5.30 baru start mengantuk n tdo...dah pagi, bleh plak bangun sama ngan mama..mama ingt dia nak tdo lama...Airis..Airis..awat la susah sangat nak tdo malam sekarang ni...

Nanti mama tahan tak bagi tido baru tau...hehe..kejam sungguh..

..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

3 comments:

  1. wah baru lg eh dapat baby airis ni..comel, congratess :D

    ReplyDelete
  2. salam...

    singgah petang sambil folo ur blog.

    ReplyDelete
  3. アヌム ちゃん~~-yer, Airis baru 3bulan...


    Sekamar Rindu-salam,thanx yer sbb follow =)

    ReplyDelete

:: Terima kasih atas komen anda :: ^_^
:: Feel free to komen lagi :: *_*

:: SEHATI SEJIWA ::

Daisypath Anniversary tickers

:: YANA JR. ::

Lilypie First Birthday tickers