Friday, September 30, 2011

My baby demam~~3

Alhamdulillah.........
harini demam Airis dah berkurang banyak sangat..
Semalam pun dia dah aktif..boleh merangkak pergi sana, merangkak ke sini...
Jerit sana..jerit sini...
Semalam yana kerja petang.masuk pukul 2 sampai pukul 10..
sekarang ni dekat-dekat time student medical ni nak exam, so kn extended hour la library ni...
Sampai rumah semalam pukul 10.30...
Buka-buka pintu, tengok...elok je si Airis ni duduk atas sofa sebelah pakcik dan pak su dia..
Tengah tengok pak cik dan pak su dia main game...
Pas pak teh dia bagitahu..."Airis..tu mama dah balik"....
Dia pun pusing kepala tengok yana..pastu dok senyum-senyum....
Bila yana jalan terus je tak ambik dia, terus menangis...akal nak suruh yana dukung dia la tu..
Mesti dia rasa rindu kan.."mana la mama aku ni pergi" tu yang bila nampak je yana balik, dia buat-buat nangis...

"tunggu la kejap..mama nak simpan beg dalam bilik dulu"....dia tetap nangis jugak..
Nangis style sedih yang amat sangat la...bila dah dukung tu, senyap la...tahan la duduk atas yana kejap..
Lepas tu dah kalut nak turun..nak pergi dekat pak-pak sedara dia..siap jerit-jerit lagi...

Alhamdulillah, panas badan dia pun dah kurang...tido malam pun dah lena....
Pagi ni pun badan still suam-suam..hantar pergi rumah pengasuh menangis nak ikut mama pergi kerja....
Alahai Airis.....


Di pagi semalam..masih tidak bermaya

tidur lepas minum susu

yang ni malam tadi..sangat aktif..panjat sana, panjat sini

ni lagi

seronok boleh main-main...senyum airis

muka nampak lebih segar

..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

4 comments:

  1. mmg susah haty khen bila anak2 sakit
    mahu2 yg kecil tataw apa tue
    but alhamdulliah dah cihat ekkk
    mama pow dah boley senyum khennn

    ReplyDelete
  2. tu la..bl kat tmpt keje pn, dok teringat je psl dia..alhamdulillah la dh sihat sikit..
    doktor ckp mmg sekarang musim org demam...
    cuaca skng pun kejap panas, kejap hujan..

    ReplyDelete
  3. yana..cepat sggh ank yana..anak su lani baru nk bleh menjulur ke depan...

    ReplyDelete
  4. su...mmg cpt..7bln dh bgun berdiri dah..merangkak dgn bgun berdiri sekali gus..ni bru dok menapak setapak dua..p la mn2 pn..semua ckp dia ni cpt berjln..klau atas katil tu, dia berdiri pastu dia sndri yg jtuhkn bdn dia..tau tilam tu lmbut..

    ReplyDelete

:: Terima kasih atas komen anda :: ^_^
:: Feel free to komen lagi :: *_*

:: SEHATI SEJIWA ::

Daisypath Anniversary tickers

:: YANA JR. ::

Lilypie First Birthday tickers