Wednesday, September 28, 2011

My baby demam~~

Alahai sedihnya..anak mama demam..dah 2 hari dah demam..
Malam tadi memang badan Airis panas sangat...tidur pun suara berbunyi, macam menanggung kesakitan..tapi mata pejam je...sepanjang malam tu memang yana "jerlum" kepala dia dengan air asam jawa...

*jerlum=lap-lapkan kepala dengan air asam jawa...

Bila rasa kepala dia panas jer, jerlum lagi..lagi dan lagi...

Yang paling menyeramkan malam tadi tepat jam 3.00 pagi..Airis terjaga dari tidur..dia macam terkejut..terus menangis..Then yana pun peluk la dia...tetiba, terkejut lagi..dia terkejut macam nampak benda yang menyeramkan..bila terkejut, dia macam nk nangis...yang yana ni dah seram dah..ayah dia pulak kerja malam, tinggal kami berdua je la tidur dalam bilik tu..bila dia terkejut, yana pun terkejut..terus "ALLAHU AKBAR"..lepas tu..baca ayat kursi..capai handset, tengok jam pukul 3.00 pagi...terus buka ayat kursi dan surah yassin yang ada dalam handset tu...tapi Airis tetap jugak terkejut..kerap la jugak dalam 3 minit sekali..yana rasa menyeramkan je, bulu roma pun rasa meremang..mata ni jangan kata la..meliar je pandang kiri kanan sambil peluk Airis....

Bila rasa cam dah tak tahan jer, nekad keluar dari bilik..masuk bilik adik yana..buka lampu...Airis yana peluk macam kita nak menyusukan badan kat dia...tetiba dia dok tengok belakang yana..terus dia macam menyorok kan muka dia dekat dada yana...macam terkejut...lepas tu, dia tengok lagi..still dia buat benda yang sama..gaya dia macam nampak sesuatu belakang yana...lama lepas tu, Airis macam dah reda sikit..yana pun terus baring sama-sama dengan adik yana..menyempit atas katil 4 orang...sambil tidur peluk Airis..tepuk-tepuk dia..dia pun macam dah lali nak tido..yana pun dah terlelap..bila rasa Airis dah ok, tak ada terkejut-terkejut lagi, yana amik keputusan nak masuk bilik yana balik...masa tu jam dah pukul 4 lebih...

Tapi benda yang sama jadi lagi..Airis still terkejut-terkejut lagi..dia pun macam tak mau tidur..yana ingat mungkin dia lapar..sebab sebelum tidur tu, Airis ada muntah..mungkin perut dia kosong, so dia lapar..yana pun pergi la buat susu..bagi dia susu..dia minum sikit, terus dia tolak..dia tak mau...tetiba dia muntah...habis semua susu keluar...alahai anak mama, jangan la buat mama sedih...badan dia memang panas sangat...tukar baju semua..bawak dia duduk dekat depan, tidurkan dia dalam buaian...dia tidur la sekejap..yana pun ingat nak tidur la sekejap sebab memang mengantuk sangat.lagi beberapa jam dah nak pergi kerja..tetiba dia terjaga, tengok gaya dia macam nak muntah..angkat dia turun buaian...tak muntah la pulak..last-last sampai ke pagi Airis dan mama tak tidur..hantar dia pergi rumah mengasuh..senyap jer duduk dalam kereta..sedih mama tengok anak mama..mata kuyu jer...rasa macam nak minta Allah tukar dengan mama kesakitan yang Airis tanggung tu..biar mama yang tanggung...

Nak pergi kerja pun rasa tak sanggup nak tinggal Airis..semua ibu mesti rasa benda yang sama macam apa yang yana rasa kan?Tadi ayah Airis dah bawak Airis pergi klinik...doktor bagi ubat dah semua..sekarang mama tak sabar nak balik, nak tengok Airis..nak peluk cium Airis...

Airis sayang mama demam nak boleh akal apa sayang...sayang nak berjalan ker?ker nak tumbuh gigi...?..mama doakan demam Airis cepat sembuh...

*baby memang boleh nampak benda-benda halus kan?tambah-tambah pulak tengah demam, badan dia lemah..apa la yang Airis nampak belakang yana tu?ish..seram sungguh la....




Airis bam bam yang demam...x sempat snap gambar dia tengah demam...

..SETIAP MANUSIA ADA KEKURANGAN DAN KELEBIHANNYA..TERIMALAH DIRI SEADANYA..

1 comment:

  1. pic yg last tu nmpk mcm muka ank su plak...semoga bby airis cepat semboh...

    ReplyDelete

:: Terima kasih atas komen anda :: ^_^
:: Feel free to komen lagi :: *_*

:: SEHATI SEJIWA ::

Daisypath Anniversary tickers

:: YANA JR. ::

Lilypie First Birthday tickers